MiTek Global Home

Tehnologie fabricare sarpante industrializate

Pentru a produce sarpante (acoperisuri) industrializate (prefabricate) din lemn cu placi multicui si structuri speciale din lemn (case din lemn, hale din lemn, cofraje, ambalaje, etc) producatorii (fabricantii) au nevoie de tehnologie pentru a obtine o productivitate mare folosind personal redus.

MiTek va ofera cele mai moderne si performante ECHIPAMENTE SI LINII DE PRODUCTIE necesare fabricarii structurilor din lemn in sistem prefabricat.
Echipamentele oferite de MiTek de-a lungul timpului beneficiaza de punere in functiune, garantie si post garantie de catre specialisti bine pregatiti, avand o experienta bogata in industria sarpantei industrializate. MiTek este intotdeauna in cautarea celor mai noi tehnologii oferind afacerii dumneavoastra solutii practice pentru a va usura munca si de a va creste profitul.
Industria de fabricare a sarpantelor este intr-o continua schimbare-dezvoltare iar MiTek va continua sa fie pionerul multora din aceste schimbari care va vor da posibilitatea de a obtine cele mai bune rezultate in aceasta industrie si in Romania.utilaje pentru fabrica de sarpante

MiTek ofera o gama foarte variata de masini (echipamente) incepand de la circulare si prese simple pentru productivitate mica pana la masini (echipamente) circulare si prese cu comanda numerica pentru productivitate medie si mare care sunt compatibile cu programele de proiectare RoofCon-TrussCon si WoodEngine, dezvoltate de grupul MiTek.

Masinile, echipamentele MiTek sunt special concepute pentru a usura munca fabricantilor de sarpanta, acestia obtinand o debitare si imbinare perfecta a elementelor din lemn.
Echipamentele MiTek sunt produse in Uniunea Europeana, Statele Unite si Australia si sunt disponibile in Romania in doua variante: masini noi si second hand.
La ambele tipuri de echipamente, MiTek ofera garantie si post garantie, punere in functiune, instructaj in exploatare inclusiv instructajul in procesul de productie pentru fabricarea grinzilor cu zabrele si structurilor din lemn cu placi multicui.

MiTek va ofera o afacere la cheie, incepand de la consultanta, soft de proiectare, masini si echipamente, placi multicui pentru fabricarea structurilor din lemn, scolarizarea gratuita a personalului, atat a proiectantilor cat si a muncitorilor. Prima conditie care trebuie indeplinita pentru a deveni fabricant de sarpante industrializate este sa detineti un spatiu de productie (hala) cu o latime minima de 8 metri, 3.5 metri inaltime si o lungime minima de 15 de metri. Cerintele de mai sus corespund unei categorii de productivitate mica spre medie. Trebuie retinut faptul ca in situatia in care intentionati sa achizitionati masini cu comanda numerica asistate de calculator, temperatura in unitatea de productie trebuie sa fie pozitiva.

TEHNOLOGIA DE FABRICARE A SARPANTELOR CU PLACI MULTICUI
Procesul de fabricare al sarpantelor industrializate cu placi multicui este un proces simplu care nu implica personal numeros datorita tehnologiei bine pusa la punct incepand din faza de proiectare a acoperisurilor pana in faza de livrare si montaj. Pentru a produce, vinde si monta acoperisuri din lemn prefabricare tip grinda cu zabrele este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:

Proiectare sarpante industrializate

 

PROIECTARE STRUCTURI DIN LEMN

In procesul de productie este obligatoriu sa aveti propriul proiectant sau un tehnician proiectant care sa realizeze proiectarea tehnologica, proiectul DDE in urma planurilor de sarpanta puse la dispozitie de arhitect. Inainte ca sarpanta  sa intre in procesul de productie, este necesara efectuarea RELEVEULUI constructiei pe care va fi montata sarpanta pentru a va asigura de corectitudinea cotelor din teren care trebuie sa corespunda cu cele din proiect. Proiectarea sarpantelor si structurilor din lemn se realizeaza cu softul RoofCon TrussCon care este un program de proiectare dedicat exclusiv proiectarii structurilor din lemn conform Eurocod 5.

 

MATERIA PRIMA pentru fabricarea sarpantelor industrializate

Pentru fabricarea sarpantei industrializate in sistem grinzi cu zabrele asamblate cu placi multicui este necesara achizitionarea de cherestea rasinoasa ecarisata, incadrata in clasa de rezistenta C24 si umiditate sub 20% de la furnizori specializati in domeniu. Cheresteaua nu trebuie sa aiba abateri de taiere. Sistemele de fixare si organele de asamblare de tip placi multicui sunt  produse si furnizate de compania MiTek avand certificare CE. Placile multicui sunt dimensionate cu softul RoofCon-TrussCon in functie de solicitarea eforturilor in nodurile de imbinare a grinzilor cu zabrele din lemn.

DEBITAREA MATERIALULUI LEMNOS

Inca din faza de proiectare veti sti cu exactitate cantitatile de materiale necesare comenzii lansate in productie inclusiv lista fisierelor de taiere pentru toate elementele din lemn, ele fiind generate direct de programele de proiectare RoofCon-TrussCon si Wood Engine.

Debitarea se poate face in doua moduri;

automatizat – cu circulare tip CNC in care introduceti datele generate de progamul de proiectare RoofCon-TrussCon si Wood Engine la dimensiuni si unghiuri conforme cu plansele de executie,

manual – pentru cei care nu detin circular cu comanda numerica, debitarea se face cu ajutorul unui circular de tip pendula, unghiurile de taiere fiind trasate cu ajutorul raportorului conform fisierelor de taiere si productie generate de program necesitand numerotarea lor.

PRESAREA “SUDURA IN LEMN”

Urmatoarea faza este configurarea si pozitionarea elementelor din lemn conform planurilor de proiectare pe mesele de presare in functie de tipul presei folosite.

In functie de tipul presei din dotare, nodurile elementelor din lemn se urmeaza a fi presate “sudura in lemn multicui” trebuie configurate conform detaliilor de executie din plansa tehnica de productie dupa care se fixeaza pe mesele de presare cu ajutorul unor dispozitive de strangere pentru a obtine o imbinare perfecta a elementelor din lemn la presarea placii multicui.


O faza optionala este impregnarea elementelor din lemn rezultate in urma debitarii cu substante antifungice si ignifuge folosind cuve de impregnare sau autoclave.

EVACUARE SI TRANSPORT

Dupa presare urmeaza evacuarea fermelor care se poate face manual (carucioare) sau automatizat (benzi transportoare, macarale) in vederea depozitarii pentru a fi expediate.
Grinzile cu zabrele cu placi multicui trebuie special proiectate pentru a fi incarcate in mijloacele de transport fara a depasi gabaritul acestora. Se pot transporta grinzi cu zabrele avand o lungime de maxim 13,60 metri (TIR) si o inaltime de 3 metri. Pentru grinzi cu dimensiuni mai mari exista posibilitatea inchirierii de transporturi speciale, agabaritice. De asemenea, pentru grinzi cu deschideri foarte mari, care depasesc 13 metri, MiTek ofera solutia tehnica pentru executarea acestora din mai multe segmente, existand o placa speciala de imbinare tip FSP pentru imbinarea in santier.
Costurile de manipulare si transport nu influenteaza foarte mult pretul sarpantei (maxim 1,5 euro/mp pana la o distanta de 500 KM)
Se pot transporta aproximativ 400-600 mp de acoperis tip grinda cu zabrele in functie de tipul de sarpanta, inclusiv toate organele de asamblare, contravantuiri si distantieri din lemn.

Daca tinem cont de timpul scurt in care se monteaza acoperisul prefabricat utilizand placi multicui, costul transportului este nesemnificativ.

http://www.acoperisul.ro/filme/montaj/