MiTek Global Home

Tehnologia Mitek “Sudura Lemnului”, la baza constructiei celei mai mari investitii romanesti in Elvetia

Constructia celei mai mari investitii romanesti in Elvetia, in valoare de peste 47 mil USD, se realizeaza pe structura din lemn, pe baza tehnologiei Mitek “Sudura Lemnului”; proiectul structurii de rezistenta este realizat in Romania de Mitek Industries, in colaborare cu Noiconstruim.

In toamna acestui an demareaza in localitatea St. Imier, Elvetia, constructia bazei de productie apartinand companiei Tudor Tech. In aceasta locatie se vor fabrica echipamentele de inalta tehnologie pentru scanarea avioanelor – “Roboscan Aeria“, inventie premiata cu cea mai inalta distinctie la Geneva.

“MiTek ,,Sudura lemnnului,,  sistemul inteligent pentru structuri din lemn este solutia aleasa si pentru baza de productie din Elvetia a Tudor Tech, compania romaneasca care a cucerit Salonul International de Inventica de la Geneva. Sistemul MiTek utilizeaza elemente prefabricate din lemn imbinate cu placi multicui, pentru structuri din lemn caracterizate prin calitate si siguranta in exploatare, termen scurt de executie si montaj si pret competitiv, afirma Vasile Isache, Director General MiTek Industries Group Romania.

Pe un teren de 10.000 mp, apartinand unui parc tehnologic al localitatii St. Imier, se vor construi o  hala industriala si cladirea care va cuprinde birourile asociate spatiului de productie. Constructiile vor avea performante  de top din punct de vedere ecologic, energetic si de confort, tintind cel mai inalt nivel, “outstanding”  al sistemului de certificare BREEAM .

Atentia pentru materiale ecologice, calitatile estetice ale lemnului, dublate de  necesitatea unei precizii structurale pe care doar prefabricarea o poate crea, au condus la alegerea de catre beneficiar a structurii de lemn MiTek pentru realizarea cladirii de birouri.

Proiectantul general, biroul de proiectare Noiconstruim, a propus pentru spatiu de birouri o abordare arhitecturala prin care structura de lemn ramane vizibila, intr-o ambianta luminoasa si aerisita, cu spatii deschise mari.

Tehnologia MiTek – numarul 1 mondial in industria fabricarii structurilor de lemn profesionale – a fost alegerea optima pentru realizarea structurii de lemn. Calculul si modelarea tridimensionala a structurii cu ajutorul soft-ului RoofCon-TrussCon specializat pentru proiectarea structurala a lemnului in conformitate cu Eurocod 5, se inscrie in exigentele pe care le are acest proiect. Industrializarea  structurii de lemn aduce cu sine sistemul de control al calitatii si trasabilitatii materialelor, care este un “must have” pentru aceasta investitie.

Sistemul de imbinare a elementelor de lemn cu conectori multicui se potriveste ca o manusa stalpilor si grinzilor cu zabrele propuse de proiectanti, iar utilizarea grinzilor cu conectori POSI-STRUT este o solutie buna si economica pentru rezolvarea rezemarii planseelor cu deschideri si incarcari mari, caracteristice functiunii de birouri.

MiTek a fost solutia pentru realizarea unor structuri spectaculoase, aparent greu de realizat din lemn. Domul geodezic bazei hipice de la Saftica, cea mai mare constructie din Europa de acest tip, este o dovada a versatilitatii si performantelor acestui sistem.

 

Detalii pe www.mitek.ro si www.placimulticui.ro

Mai multe despre MiTek si Tudor Tech: