MiTek Global Home

Comparatie sarpanta MiTek vs traditional: Pr.2 sector 1, Bucuresti

In aceasta pagina puteti analiza si compara costurile pentru realizarea unei sarpante de tip mansarda:

A. Sarpanta industrializata asamblata cu                         B. Sarpanta dulghereasca traditionala
     placi multicui (sudura in lemn multipunct)                  asamblata cu scoabe

               

Proiectul pe care vi-l prezentam mai jos este un caz real al unei mansarde pentru un imobil P+2 cu terasa (tip vile insiruite) alcatuit din 8 scari,  situat in Bucuresti, str. Dakar, sector 1 .

Peste terasele a 7 (sapte) imobile s-a construit mansarda MiTek, in sistem complet prefabricat, intr-o unitate de productie. O terasa a unui imobil s-a realizat cu sarpanta dulghereasca si s-a executat complet la fata locului, plina de stalpi, cu sectiuni mari din lemn, ingreunand terasa imobilului.

In prezentarea de mai jos am facut o analiza de cost corecta a celor 2 variante de mansarda, in conditiile in care sunt respectate cu strictete proiectele DDE, clasele de material lemnos recomandate pentru structurile din lemn si modul de aplicare a organelor de asamblare. De mentionat ca in cazul sarpantei traditionale, s-au luat in calcul timpii necesari efectuarii operatiunilor de cepuire si chertare a lemnului, operatiuni specifice si obligatorii pentru imbinarea nodurilor la dulgheria traditionala.

MiTek NU este impotriva  sarpantelor  traditionale, respecta dulgherii care aplica corect tehnologia dulghereasca, traditionala, utilizata de sute de ani.

MiTek ,,ESTE” impotriva proiectantilor care nu impun dulgherilor (constructorilor) de sarpante sa respecte detaliile de imbinare a lemnului conform proiectelor DDE, precum si clasele de rezistenta a lemnului pentru structura si umiditatea lemnului, care trebuie sa fie sub 20% in momentul inceperii montajului.

Mitek esta impotriva risipei de material lemnos pe care trebuie sa o suporte beneficiarul, din cauza nepriceperii si inconstientei constructorilor care, de cele mai multe ori, lucreaza cu muncitori necalificati.

Dati click pe imaginile de mai jos pentru a vizualiza comparatia de cost detaliata: