MiTek Global Home

Comparatie sarpanta MiTek vs traditional: Pr.1 Chitila

In aceasta pagina puteti observa o paralela intre doua proiecte DDE IDENTICE pentru aceeasi sarpanta realizata in 2 variante: INDUSTRIALIZAT SI TRADIDITIONAL.

A-PROIECT DDE SARPANTA INDUSTRIALIZATA, realizat de ing. Proiectant Sandu Petre, specialist in proiectare sarpante, case din lemn si structuri din lemn in sistem industrializat utilizand programele de proiectare si calcul structural dedicate exclusiv lemnului conform Eurocod 5 RoofCon TrussCon si MiTek 20/20.

 

Daca analizati cu atentie puteti observa din extrasele de materiale centralizate ca proiectul de sarpanta prefabricata care foloseste ca si elemente de imbinare ale lemnului placile multicui este mai economic, net superior la toate capitolele: concept, cantitati de materiale, etc.

UM

Sarpanta traditionala

Sarpanta industrializata

Ore proiectare 24 ore 4 ore
Consum material lemnos 37.69 mc 9.099 mc
Timp estimat pregatire, debitare, montaj 60 ore 32 ore (4 muncitori)

Un lucru foarte important este acela ca la sarpanta prefabricata risipa de material lemnos lipseste in totalitate, sarpanta executandu-se in fabrica in proportie de 90% iar toate elementele sunt preasamblate neexistand riscul de a se omite ceva din momentul livrarii pana la montajul final in santier.

La sarpantele traditionale consumul de material lemnos este cu 40% mai mare decat in sistem industrializat. In plus apare risipa si sectiunile mari de lemn care nu sunt disponibile in depozitele de cherestea. Fabricarea sarpantelor la fata locului are ca rezultat un procentaj de peste 30% pierderi si daca se adauga si furturile din santier rezultatul este unul pagubos pentru beneficiar, in loc de o sarpanta beneficiarul plateste doua.

.

 

Plan sarpanta

Detalii ferme

Detalii executie sarpanta trei pante

Detalii executie contravantuiri

Detalii fabricatie imbinari ferme

Fisier de taiere material lemnos pentru productie CNC sau manuala

Necesar organe de asamblare – placi multicui

Necesar lemn ecarisat

Rapoarte si note de calcul ale grinzilor cu zabrele

B-PROIECT DDE SARPANTA DULGHEREASCA TRADITIONALA, realizata de ing. Proiectant Lisnic Eugeniu, specialist in proiectare case din lemn si sarpante traditionale, dulgheresti utilizand programul WoodEngine.

Sectiune

 

Plan stalpi

Plan capriori

 

Plan grinzi planseu

 

Necesar material lemnos capriori si distantieri

Necesar material lemnos grinzi, stalpi, dolii, contravantuiri

Necesar material lemnos grinzi planseu

Articol despre avantajele sarpantelor prefabricate VS sarpante traditionale.