MiTek Global Home
Sarpantele si structurile din lemn sunt certificate EN 14250 conform EUROCOD 5, lemnul utilizat
este de calitate superioara, avand clasa de rezistenta C24. Imbinarile elementelor structurale din lemn
sunt realizate prin tehnologia sudurii in lemn, cu ajutorul placilor multicui. Toate formele posibile de
acoperisuri se pot realiza in sistem industrializat. Planseele prefabricate din lemn Posi-Strut - o alternativa de a inlocui planseele grele din beton
pentru anumite tipuri de constructii. Sunt usor de realizat, fonoizolante si nu vibreaza, in plus toate
instalatiile pot fi introduse in interior. Sunt ideale pentru a inlocui placa de beton a ultimului nivel si ca
planseu intermediar in transformarea halelor comuniste din zonele centrale in spatii de birouri.

Sarpanta Industrializata din Lemn – Acoperis din Lemn Prefabricat

Sarpanta industrializata din lemn poate inlocui cu succes placa din beton armat al ultimului nivel. Talpa inferioara a grinzii cu zabrele din lemn asamblata cu placi multicui MiTek  se poate calcula pentru a prelua sarcini in functie de exploatare.

Se poate monta o dusumea oarba 24 mm sau un OSB  de 18-22 mm peste care se aplica o membrana fonoizolanta, sapa lichida de maxim 5 cm armata cu micro fibre de armare din polipropilena (principiul betonului amprentat). Astfel se  creaza un planseu solid, foarte rezistent care nu vibreaza avand un coeficient fonic echivalent cu o placa de beton groasa de 15 cm.

Sarpanta din lemn industrializata se mai numeste si sarpanta inginereasca deoarece toate detaliile si elementele structurale din lemn sunt calculate individual in functie de zona si clasa de exploatare.

MiTek Industries – Primul pas in Romania, Martie 2006: a lansat si a expus la Romexpo prima sarpanta industrializata asamblata cu placi multicui !

Sarpanta industrializata MiTek

 

Sarpanta MiTek cu placi multicui

Sarpanta – Acoperisul dvs. se poate achizitiona acum pe baza de comanda gata prefabricata de la fabricile de sarpante MiTek. Sarpanta din lemn in sistem grinzi cu zabrele pentru constructia dvs. este pregatita de livrare in depozitul de sarpante pentru montaj. Sarpanta industrializata se executa in fabrica de sarpante in conformitate cu planul de sarpanta – invelitoare, conform proiect de arhitectura avizat de inginer structurist atestat verificator tehnic de specialitate.

Sarpanta montata la sol

Foarte multe companii care activeaza in domeniul constructiilor ca firme producatoare de invelitori, cat si companiile care monteaza invelitori de diferite tipuri (tabla, ardezie, membrane bitumate, placi de azbociment, policarbonat, materiale de hidroizolatii, etc.) fac o mare confuzie intre notiunea de sarpanta si cea de acoperis.

Ce este sarpanta?

Sarpanta reprezinta partea de structura din lemn a unei constructii peste care urmeaza sa se monteze invelitoarea sau hidroizolatia. Aceasta poate fi de mai multe tipuri:

  1. Sarpanta in plan inclinat – poate fi in unul sau mai multe planuri, formata din grinzi cu zabrele, capriori, pane, contravantuiri, cosoroabe, stalpi, popi de sustinere, astereala, etc.
  2. Sarpanta in plan orizontal, tip terasa – planseu din grinzi cu zabrele asamblate cu placi multicui sau planseu din grinzi masive din lemn ecarisat sau din lemn stratificat lamelar
  3. Sarpanta curbata – programele de proiectare MiTek permit arhitectilor flexibilitate in alegerea formei de acoperis.

    Mai jos prezentam cateva exemple de sarpante proiectate si executate de producatorii MiTek.

Sarpanta in plan inclinat

Sarpanta din lemn prefabricataSarpanta din lemn prefabricata Sarpanta prefabricatacu placi multicui


Sarpanta in plan orizontal, tip terasa – Planseu din grinzi cu zabrele

planseu din lemn

Sarpanta curbata
Sarpanta multicui Sarpanta prefabricata asamblata cu placi multicui

 

Ce este acoperisul?

Acoperisul este sarpanta impreuna cu sistemul complet de invelitoare, impreuna cu elementele de fixare si de scurgere a apei (jgheaburi, burlane, etc.).
MiTek recomanda firmelor de constructii, persoanelor fizice, arhitectilor si inginerilor proiectanti sa se adreseze companiilor specializate exclusiv in productia, livrarea si montajul sarpantelor in sistem prefabricat intrucat avantajele sunt incontestabile in raport cu sarpantele executate la fata locului, in santier, unde apar pierderi de materiale foarte mari iar calitatea materialului lemnos si a executiei de cele mai multe ori lasa de dorit.


Odata fermele sosite in santier, timpul de montaj se scurteaza foarte mult.

Fabricantii de sarpante prefabricate in sistem industrializat detin echipamente si linii de productie destinate exclusiv fabricarii acestora. In acest mod se elimina pierderile de material lemnos, 90% din sarpanta se executa in unitatea de productie cu ajutorul utilajelor, precum:
– Circulare pentru debitat lemnul cu comanda numerica tip CNC
– Instalatii de presare (prese hidraulice) pentru presarea organelor de asamblare de tip placi multicui
– Mese automate pentru fabricarea peretilor la casele din lemn.

Avantajele sarpantei in sistem industrializat-prefabricat:
– Timp redus in proiectare, eliminarea stalpilor si panelor, spatiu locuibil mai mare datorat solutiei tehnice generate de programul de proiectare MiTek, specializat exclusiv in desenul si calculul structurilor din lemn dupa Eurocod 5;
– Calitatea imbinarilor si debitarilor de mare precizie, obtinute cu ajutorul echipamentelor din dotare;
– Timp redus la montaj;
– Produs reglementat international si garantie internationala daca proiectele tehnice sunt avizate de inginerii MiTek, inclusiv contrasemnarea proceselor verbale de receptie la terminarea lucrarilor de montaj a sarpantei.

Sarpanta traditionala vs Sarpanta industrializata asamblata cu placi multicui

Sarpanta traditionala – spatiu locuibil limitat                          Sarpanta MiTek – spatiul locuibil mai mare

Nota: Producatorii de sarpante autorizati MiTek ofera gratuit proiectul tehnic de executie firmelor de proiectare si proiectantului general, daca sarpantele sunt executate intr-o unitate de productie autorizata, care foloseste tehnologia MiTek.