MiTek Global Home
Sarpantele si structurile din lemn sunt certificate EN 14250 conform EUROCOD 5, lemnul utilizat
este de calitate superioara, avand clasa de rezistenta C24. Imbinarile elementelor structurale din lemn
sunt realizate prin tehnologia sudurii in lemn, cu ajutorul placilor multicui. Toate formele posibile de
acoperisuri se pot realiza in sistem industrializat. Planseele prefabricate din lemn Posi-Strut - o alternativa de a inlocui planseele grele din beton
pentru anumite tipuri de constructii. Sunt usor de realizat, fonoizolante si nu vibreaza, in plus toate
instalatiile pot fi introduse in interior. Sunt ideale pentru a inlocui placa de beton a ultimului nivel si ca
planseu intermediar in transformarea halelor comuniste din zonele centrale in spatii de birouri.

RoofCon – TrussCon program proiectare si calcul structural pentru sarpante si structuri din lemn conform Eurocod 5


Programul de proiectare si calcul structural pentru lemn RoofCon TrussCon este disponibil in Romania in 2 variante:
1. Pentru producatori: RoofCon-TrussCon Premium
2. Pentru proiectanti (ingineri si arhitecti), birouri de proiectare si studenti: RoofCon-TrussCon Proiect.
 Click pe imaginea de mai jos pentru mai multe informatii si oferta de pret.

Descarca prezentarea RoofCon TrussCon de aici.

RoofCon este un program de proiectare a sarpantelor folosit  pentru crearea fermelor ce urmeaza sa fie calculate cu programul TrussCon. Cu RoofCon definim geometria sarpantei si caracteristicile necesare pentru calcul. Programul poate fi folosit de asemenea si pentru proiecte fara a desena planul sarpantei.

Programul este foarte usor de folosit, acesta incepand cu proces simplificat care te ghideaza spre fiecare pas necesar realizarii sarpantei. Pasii de baza ai procesului simplificat pot fi folositi si separat. Aceasta face ca  programul sa fie flexibil si permite realizarea tuturor tipurilor de sarpante.

Se pot importa fisiere din alte programe precum Autocad şi DDS, care apoi pot fi folosite ca fundal pentru desenarea sarpantei.
Odata ce deseneaza o sarpanta completa, programul  recunoaste transferul incarcarilor dintr-o ferma si o ferma suport sau grinda, adaugand incarcari punctuale pentru aceasta in timpul calculului.
Fermele si grinzile pot avea aceeasi geometrie dar caracteristici diferite, spre exemplu incarcarile punctuale, interaxul etc. Programul se ocupa singur de acest aspect astfel incat la calcul obtinem ferme calculate pentru cazuri diferite dar care au aceeasi geometrie.

Proiectele se pot vizualiza si 3D. De asemenea, se pot tipari detalii 3D pentru a face vizibile zonele mai complicate.

Avand intreaga sarpanta intr-un singur proiect este un mare avantaj pentru productia de ferme pentru ca multe dintre tipurile de liste tiparite pot fi sortate. Spre exemplu, se poate sorta lista de taiere pentru circular si lista pentru lemnul care trebuie adus din stoc. Listele de taiere si sortare a lemnului pot fi generate pentru taierea la mai multe circulare.

TrussCon este un program de proiectare avansat pentru crearea si calculul fermelor din lemn, stalpilor si al grinzilor din lemn si metal.
In program sunt multe tipuri de ferme predefinite, de la cele simple in doua ape pana la fermele de mansarda si pod locuibil. Daca acestea nu sunt de ajuns atunci se pot crea manual aproape orice forme.

Programul este usor de folosit – orice modificare se face direct in planul fermei. Cu optiunea “click and drag”, scriind si mutand se pot modifica pantele, unghiurile, zabrelele, taieturile sau dimensiunile unei ferme standard obtinand astfel forma de ferma dorita.
Fiecare ferma are un anumit numar de combinatii de incarcari iar daca este nevoie de mai multe, atunci acestea se pot adauga foarte usor din numeroasele combinatii de incarcari standard. Incarcarile pot fi vizualizate grafic pentru a clarifica pozitia acestora.

 

In timpul calculului, programul alege dimensiunile lemnului necesar si conectorii multicui, sau se pot specifica materialele care trebuie folosite. In ambele cazuri programul foloseste listele de materiale ale clientului pentru lemn, conectorii multicui si alte materiale. Rezultatul calculului este afisat pe ecran ca solicitare maxima, diagramele de moment, deformatie etc.
Programul are un numar mare de tipuri de tiparire din care se poate alege, iar daca este necesar, acestea se pot modifica. De asemenea se pot genera si tipari fisiere pentru masini CNC si fisiere DXF pentru proiectii laser.

…………….