MiTek Global Home

CASE DIN LEMN FRAMING CU PANOURI RIGIDIZATE UTILIZAND PLACI MULTICUI

Compania MiTek pune mare pret pe invoatie si imbunatatirea modului in care sunt realizate structurile din lemn pentru a ajuta la dezvoltarea producatorilor si constructorilor care folosesc aceasta tehnologie.

MiTek va propune un nou mod de a rigidiza panourile din lemn tip framing placate cu OSB. Costul rigidizarii este cu 200% mai mic decat in sistemul rigidizarii cu contrafise din lemn:

 

Aplicarea conectorilor pe ambele fete la imbinarea dintre montanti si talpi contribuie semnificativ la rigidizarea panourilor si astfel a intregii structuri din lemn. Aceasta solutie implica costuri mult mai mici fata de metoda folosita in prezent de multi constructori (rigidizarea cu distantieri si contrafise).

Datorita dimensiunii reduse a conectorului folosit (GNA20 408) acestia se pot aplica foarte usor cu ciocanul.

Pentru un perete cu lungimea de 2.5m se folosesc 20 buc. conectori multicui tip GNA 408. Pretul unui astfel de conector este de 0.27 lei astfel pentru 20 de bucati costul este de 5.4 lei.

Cealalta solutie pe care noi nu o recomandam este cea in care se folosesc distantieri si contrafise:

 

Pentru realizarea contrafiselor si distantierilor se folosesc 0.05 mc de lemn si este necesara taierea dubla a contrafiselor la capete pe lat (tesitura). Tesirea dubla cu precizie  a contrafiselor este dificil de realizat iar daca nu se imbina corect acestea nu preiau in totalitate eforturile. Prinderea se face cu cate doua cuie pe fiecare capat astfel se folosesc in total 80 cuie. Costul rigidizarii cu contrafise pentru un perete de 2.5m lungime ajunge la aproximativ 15 lei.

Folosind rigidizarea cu conectori multicui reduceti costurile de productie, timpul in care se executa peretii, dar mai ales obtineti o structura din lemn rigida, foarte rezistenta.