MiTek Global Home

PROIECTARE Case din lemn

Mitek Romania ofera consultanta si servicii in domeniul proiectarii caselor pe structura din lemn in sistem framing la cele mai inalte standarde.

Serviciile de proiectare pentru case din lemn oferite de MiTek Industries si proiectantii autorizati Mitek sunt realizate cu programe profesionale de desen si calcul structural pentru constructii din lemn.

Proiectantii MiTek utilizeaza cele mai performante softuri (programe de proiectare) din domeniu, dezvoltate de MiTek Inc. In Romania proiectantii MiTek utilizeaza softurile WoodEngine, RoofCon TrussCon si Pamir, softuri dedicate exclusiv pentru proiectare case si structuri din lemn in conformitate cu legislația românească / Eurocod 5 și Anexele Nationale.

Exemplu proiect casa pe structura din lemn realizat cu softul RoofCon TrussCon

Proiectare proiecte case lemn

casa pe structura din lemnCasa pe structura din lemn proiectata cu softul RoofCon TrussCon

casa parter pe structura din lemnImaginile de mai jos reprezinta faze de proiectare ale unei case pe structura din lemn

 

proiect casa din lemn - talpa de trasareProiectare talpa de trasare pentru peretii din lemn tip framingproiect casa din lemn - pereti si grinzi din lemnproiect casa din lemn - planseu cu grinzi tip Posi JoistProiectare pereti  din lemn framing si planseu prefabricat din grinzi de lemn posi strutproiect casa din lemn - OSB peste grinziproiect casa din lemn - cosoroabe peste OSB          Proiectare planseu din OSB, centura din lemn pentru sarpanta industrializata cu placi multicuiproiect casa din lemn - sarpanta prefabricata cu ferme din lemn asamblate cu placi multicuiproiectare case din lemn - desen perete din lemn tip framing 1Proiectare pereti framing – detalii goluri usi si ferestre proiectare case din lemn - desen perete din lemn tip framing 2proiectare case din lemn - grinda tip Posi Joist 1Proiectare grinzi cu zabrele Posi Strutproiectare case din lemn - grinda tip Posi Joist 2proiectare case din lemn - ferma din lemn 1Proiectare sarpanta industrualizataproiectare case din lemn - ferma din lemn 2proiectare case din lemn - ferma din lemn 3Detalii amplasare placi multicui in nodurile grinzilor cu zabreleproiectare case din lemn - ferma din lemn 4proiectare case din lemn - ferma din lemn 5

Sistemul modern de proiectare structurala din lemn permite realizarea de sarpante, mansarde si plansee cu deschideri foarte mari fara a utiliza reazeme intermediare (popi, stalpi).
Acest lucru se datoreaza faptului ca proiectarea se realizeaza in sistem grinzi cu zabrele de tip ferme din lemn fixate cu placi multicui MiTek. Pentru mai multe detalii consultati http://www.acoperisul.ro/producatori-sarpante-industrializate/ sau http://www.placimulticui.ro/proiectanti-licentiati.html

Proiectul de arhitectura, arhitectura casei pe structura din lemn este diferita fata de proiectarea caselor de zidarie sau a cadrelor din beton; sunt anumite particularitati in proiectare pe care trebuie sa le avem in vedere.
Regula de baza pentru casa pe structura din lemn este “CRUCEA CASEI”. Este obligatoriu sa se regaseasca o suprapunere a peretilor de la etaj peste cei de la parter pe cele doua directii care vor trebui sa se intersecteze pentru a forma o cruce. Astfel veti avea o constructie solida care nu vibreaza, nu scartaie si care echivaleaza cu o constructie din zidarie din punct de vedere fonic.

Proiectul structural de rezistenta pentru casa pe structura din lemn (talpi de trasare, pereti, planseu, sarpanta) se realizeaza conform cu proiectul de arhitectura fara a schimba proiectul DTAC vizat spre neschimbare, situatie in care exista deja obtinuta autorizatia de construire.

In cazul in care beneficiarul are deja un proiect de arhitectura pentru casa din lemn si nu are autorizatia de construire proiectantii de structura pot interveni pentru a face mici modificari in vederea imbunatatiri proiectului structural numai cu acordul arhitectului si al beneficiarului.

MiTek recomanda tuturor clientilor care doresc sa-si proiecteze o casa pe structura din lemn sa colaboreze cu acei arhitecti, proiectanti, ingineri structuristi care sunt pasionati de domeniul proiectarii caselor pe structura din lemn si care detin si lucreaza in programe dedicate acestui domeniu.
In acest mod casa pe structura din lemn proiectata si executata perfect “NU VA SCÂRȚÂI NICIODATA”.

De asemenea, MiTek recomanda o colaborare stransa intre arhitect si inginerii proiectanti de structuri din lemn pentru a gasi solutiile optime in realizarea proiectului DDE final, solutii cu impact economic in proiectarea fundatiei.

Lipsa colaborarii dintre proiectantul de fundatie si proiectantul structurist pentru proiectarea casei de lemn va genera consumuri excesive de materiale la partea de fundatie (beton, fier, cofraje, etc.), consumuri care inseamna bani risipiti.

Pentru diminuarea pierderilor si consumurilor de materiale, la proiectarea fundației cereți proiectantilor de structuri din lemn rapoartele și calculele de rezistență generate de programele de proiectare RoofCon TrussCon sau Pamir. In acest mod veti avea proiectata o structura din lemn și o fundație solidă, economica in conformitate cu Eurocod 5 si Anexele Nationale.

Click pentru mai multe imagini

Proiectanții RoofCon TrussCon va oferă posibilitatea de a vizualiza proiectul în 3D înainte de a intra casa în fabricare în unitatea de producție. Mai jos puteți vizualiza mai multe proiecte realizate cu softul RcTc.

Pentru vizualizarea proiectului in 3D descărcați RoofCon Viewer  gratuit utilizand browser-ul Google Chrome.

Proiectare case din lemn  Casa din lemn Snagov P+M 170 mp          Spania Casa din lemn P+ MPROIECTARE Case din lemn BucurestiProiectare case din lemn Spania

Proiectare case lemn  Cluj  Duplex Casa din lemn ..P…..                 .Casa din lemn + Sarpanta tip Avion

Proiectare case lemn Campia Turzii PROIECTARE Case din lemn

Proiectare casa din lemn Casa din lemn Romania  pereti-planseu-capriori….Casa din lemn Parter  Constanta

Proiectare case lemn parterProiectare case lemn Constanta

Proiectare case din lemn   Casa din lemn  P – 1M -profil-metalic……………………Castel animatie