MiTek Global Home

Istoric placi multicui

Aceasta descoperire a fost utilizata initial in regiunile din SUA des afectate de uragane si de vant. S-a constatat ca astfel de constructii sunt mult mai rezistente decat solutiile traditionale si astfel aceasta descoperire a cucerit intreaga America de Nord, iar in anii 60 aceasta tehnologie a fost raspandita si pe alte continente – Africa (Republica Africa de Sud, Zimbabwe, Botswana), Australia si Noua Zeelanda precum si in Europa. Aici, acest sistem a fost utilizat initial in Elvetia si Norvegia. Conectorii multicui erau atunci importati din America. In urmatorul secol, tehnologia s-a dezvoltat si in alte state, iar in Vestul si Nordul Europei au fost infiintate fabrici de conectori, de masini si utilaje. De asemenea, au fost create norme de constructii referitoare la acest tip de imbinare.

Procesul de dezvoltare poate fi analizat dupa modelul Tarilor Scandinave. Productia de ferme pentru acoperis a devenit rapid o ramura importanta a industriei si cuprinde productia de conectori multicui, software-ul de proiectare, unitati de prefabricare a constructiilor, firme de montaj. In momentul de fata, in Europa, aceasta tehnologie este des utilizata in Franta (piata de desfacere europeana cea mai mare pentru Mitek Industries), Marea Britanie, Olanda, Belgia, Germania. De asemenea, este foarte populara in Polonia si mai ales in Cehia, unde functioneaza peste 40 de producatori, 2 fabrici de conectori si o unitate de productie a masinilor pentru productia conectorilor. In lume, pietele cele mai mari de desfacere a conectorilor multicui sunt: SUA, Canada, Noua Zeelanda, Australia.
Placile multicui MiTek sunt singurele produse din Europa care se fabrica si se comercializeaza sub sigla CE. Prin prezenta certificare, MiTek demonstreaza inca odata ca isi merita pozitia de lider detasat pe piata de profil, oferind clientilor sai placi multicui care respecta cerintele impuse de normele Uniunii Europene in ceea ce priveste materialele de constructii.

Pentru clientii MiTek, marca CE este o garantie in plus a calitatii. Mai mult, aceasta faciliteaza clientilor autorizati MiTek posibilitatea de a exporta cu mai multa usurinta sarpante industrializate din lemn si case prefabricate din lemn in tarile Uniunii Europene. Placa multicui MiTek este un produs original Marca Inregistrata care este comercializat in Romania insotit de Agremente Tehnice emise de laboratoare de specialitate si de certificare CE .

Prin presarea placilor multicui, cu ajutorul unei prese hidraulice, in elementele din lemn debitate si aranjate unul langa altul, se obtine o conexiune (legatura) puternica si rezistenta. Nu este necesara o conexiune suplimentara, insurubare sau lipire.

Placile multicui contrafacute – un pericol real pentru constructiile din Romania!

Ca si in alte domenii, foarte multe produse sunt contrafacute, nu detin certificate de origine si de conformitate, invadand piata romaneasca, unele dintre ele punand in pericol vieti omenesti.
Pe piata romaneasca se comercializeaza placi multicui care sunt folosite la asamblarea elementelor din lemn structurale pentru acoperisuri, structuri pentru case din lemn, plansee din lemn sau la innadirea capriorilor din lemn pentru sarpanta fara a avea certificare din partea laboratoarelor de specialitate unde aceste placi cu cuie ar trebui testate.
Calitatea otelului si sectiunile necorespunzatoare ale materialului din care sunt facute impreuna cu dispozitivele de stantare artizanale ale acestor placi, fac ca placile multicui necertificate sa devina un real pericol pentru viata oamenilor atunci cand sunt utilizate pentru imbinarea elementelor structurale din lemn ale unei constructii.