MiTek Global Home

MITEK INVESTESTE IN INVATAMANT PENTRU CALITATEA SI SIGURANTA SARPANTELOR

Sarpanta industrializata la UTCB Bucuresti (13)

MiTek continua campania de investitii in invatamant, in special la disciplina structuri din lemn din cadrul universitatilor tehnice din Romania, in ceea ce priveste proiectarea si fabricarea șarpantelor industrializate in sistem grinzi cu zabrele asamblate cu placi multicui.

Pe 08.12.2018 am fost prezenți la UTC București unde am desfasurat un seminar pentru proiectarea structurilor moderne din lemn in sistem grinzi cu zabrele din lemn ecarisat si lemn lamelar încleiat, asamblate cu organe de asamblare de tip placi multicui.

La  seminar au participat 37 de studenți masteranzi din anul al II-lea sub îndrumarea doamnei Daniela Tapusi – sef lucrari Doctor Inginer din cadrul UTC Bucuresti.

Timp de 2 ore masteranzii au urmarit cu interes programul de proiectare MiTek – RoofCon TrussCon. RoofCon TrussCon este singurul program de proiectare integrat pentru structuri din lemn: desen si calcul structural (conform Eurocode 5 si Anexe Nationale din Romania) un soft profesional care ușurează munca proiectanților.

Dupa terminarea seminarului studentii masteranzi au fost impresionați de soluțiile Mitek in ce priveste solutia de proiectarea si fabricarea șarpantelor industrializate in sistem grinzi cu zabrele asamblate cu placi multicui si am decis impreuna sa trecem la aplicatii practice.

Astfel, pe 14.12.2016 MiTek impreuna cu Habitat Eco Structuri – partener autorizat MiTek pentru fabricarea structurilor si șarpantelor din lemn industrializate asamblate cu placi multicui – am montat o șarpanta in marime naturala alcatuita din trei grinzi cu zabrele de tip mansarda open space (attic) in curtea UTCB.

Vasile Iscahe la UTCB Bucuresti (9)

Doua dintre ferme au fost realizate partial prefabricate (asamblate) la Institutul de Cercetare Dezvoltare Habitat Eco Structuri din Localitatea Balotesti, Judetul Ilfov, unitate specializata in domeniul proiectarii si fabricarii de grinzi cu zabrele din lemn asamblate cu placi multicui Mitek pentru sarpante, case din lemn prefabricate, hale industriale si hale agricole din lemn.

Sarpanta industrializata la UTCB Bucuresti (7) Sarpanta industrializata la UTCB Bucuresti (12) Sarpanta industrializata la UTCB Bucuresti (11)

Cea de-a treia ferma s-a realizat in curtea UTCB  cu ajutorul unei prese mobile de santier demonstrand astfel ca sarpanta industrializata se poate realiza si la fata locului daca elementele structurale din lemn sunt debitate corespunzator, conform planurilor de fabricare generate de softul RoofCon TrussCon.

La sfarsitul probei practice, studentilor de la Facultatea de Inginerie Limbi Straine (FILS) le-a fost prezentat modul in care se poate realiza, in 20 de minute, proiectul complet (2D si 3D) unei hale din lemn cu dimensiunile 12x12m folosind programul de proiectare RoofCon TrussCon. In sala au fost prezenti 11 studenti masteranzi: Rai Taoufik, Fjer Oussama, Sonhadji Adil, Manssour Zakaria, Caprita Maria-Cristina, Zwertvaegher Hugo, Cadoret Martin, Rene Cyril, Chu Yahara, Lakouismi Anas, Serban-Preda Petre

Sarpanta industrializata la UTCB Bucuresti (1) Sarpanta industrializata la UTCB Bucuresti (2)

MiTek Industries impreuna partenerii si producatorii de sarpante industrializate din Romania, urmaresc schimbarea mentalitatii proiectantilor si arhitectilor, proiectand si gandind sarpantele pentru a fi executate in sistem industrializat.

De ce ne implicam:

 • Pentru ca fiecare detaliu de executie si montaj sa fie respectat conform proiectului DDE
 • Pentru a reduce riscul la montaj cand de cele mai multe ori dulgherii executa si monteaza sarpanta la fata locului fara un control al executiei
 • Pentru a reduce consumul de material lemnos se proiecteaza si lucreaza cu sectiuni mici, in special dulapi din lemn ecarisat 45-65 mm x 60-230 mm
 • Pentru ca sarpantele sa beneficieze de lemn uscat, tratat si certificat
 • Pentru ca Sarpanta Inginereasca industrializata este la pret de sarpanta dulghereasca (daca cea dulghereasca respecta calitatea lemnului si detaliile corecte de imbinare prin chertare, cepuire, bulonare cu organe de asamblare de calitate, asa cum se executa in urma cu zeci si sute de ani de mesteri dulgheri care indrageau aceasta meserie)
 • Pentru a reduce timpul de montaj cu 50% – dulgherii montatori de sarpanta sunt mai fericiti ca stau mai putin timp in soare sau ger dupa caz, castigand aceiași bani intr-un timp mai scurt

Mesaje pentru proiectanti/ingineri/arhitecti/constructori/dulgheri/montatori de sarpante-acoperisuri din lemn si pentru beneficiari:

 Pentru proiectanti:

Timpul nu se recicleaza, RoofCon TrussCon va salveaza – economisiti timp pentru a acorda mai multa atentie familiei si copiilor

8 ore de proiectare cu programe clasice existente in piata pentru: desen, calcul stuctural, detalii de fixare si ancorare, detalii de executie, extrase de cantitati de materiale lemn + organe de fixare, note de calcul, etc. = maxim 1 ora cu programul Roofcon TrussCon.

 1. Pentru dulgheri si constructori:

Timpul nu se recicleaza, sarpanta industrializata din ferme va salveaza

 • economisiti timp pentru a acorda mai multa atentiei familiei si copiilor dvs.
 • castigati mai multi bani intr-un timp mai scurt
 • oferiti calitate si siguranta clientilor dvs.

  Pentru beneficiari

Timpul si sistemul nervos nu se recicleaza, sarpanta inginereasca va salveaza de riscul unui acoperis artizanal

 • Veti avea mai mult spatiu de locuit in pod/mansarda fara stalpi intermediari etc.
 • Pretul este fix, il cunoasteti inca din faza de proiectare
 • Aveti un lemn de calitate, uscat, tratat, certificat, care nu va dezvolta insecte si molii in casa
 • Sarpanta inginereasca este la acelasi pret cu cea dulghereasca (daca sarpanta dulghereasca respecta calitatea lemnului si detaliile corecte de imbinare prin chertare, cepuire, bulonare si organe de asamblare certificate)
 • Platiti un produs 100% industrializat, nu platiti pierderile, risipa de lemn si furtul de material lemnos

Sarpanta industrializata la UTCB Bucuresti (16) Sarpanta industrializata la UTCB Bucuresti (3)

Multumim Universitatii Tehnice de Constructii pentru increderea in proiectarea si fabricarea șarpantelor industrializate promovate de MiTek Romania.

Multumim profesorilor si studentilor participanti la aceasta demonstratie. Convinsi de calitatea constructiilor promovate de MiTek, speram, ca viitori proiectanti, sa recomandati clientilor vostri sarpantele industrializate, iar la viitorul loc de munca sa proiectati sarpantele cu softul RoofCon TrussCon.

Faceti cunoscuta aceasta tehnologie si celorlalți colegi care nu o cunosc!

Va asteptam dragi studenti sa va alaturati grupului MiTek ca viitori proiectanti RoofCon TrussCon, cat si ca viitori parteneri Mitek.

 MiTek te ajuta si te sprijina sa iti deschizi propria afacere de a fabrica sarpante industrializate! Nu ezitati sa ne contactati!