MiTek Global Home

Mansardari Blocuri

’’Mansardarea blocurilor cu  terase – o solutie sigura si economica  de a proteja locatarii impotriva  infiltratiilor de apa’’

O solutie pentru a crea spatii locuibile, mai ales in zonele centrale unde pretul metrului patrat este foarte ridicat si unde blocurile existente sunt suficient de solide pentru a sustine un acoperis usor, reprezinta mansardarea acestora.

Mansardarea unui bloc aduce dupa sine o serie de avantaje semnificative: se creeaza noi spatii de locuit, se elimina problema infiltrarii apei la etajele superioare si nu numai, se imbunatateste foarte mult aspectul estetic al blocului iar daca ne gandim la cartiere intregi, putem spune, de ce nu, ca se imbunatateste aspectul estetic al orasului.

Vom prezenta, în cele ce urmeazã, mansardarea unor blocuri situate in diverse locatii din tara cu ajutorul unei tehnologii noi, ce oferã un consum redus de material lemnos, un timp de execuţie mic, un montaj uşor şi mai ales costuri de execuţie cu 40% mai mici faţã de sistemul clasic. Solutia utilizata pentru executia mansardarii a fost sarpanta industrializata folosind tehnologia MiTek.    

Mansardare bloc Bucuresti – Bd. Ion Mihalache

Mansardare bloc Bucuresti- Militari

Mansardare bloc Dioda – bdul. Ion Mihalache-Bucuresti

Mansardare bloc – Iasi

Mansardare bloc P+2 – Bucuresti, Cartier Straulesti, Str. Dakar

In luna noiembrie 2012,  un bloc P+2 cu terasa a fost mansardat in cartierul bucurestean Straulesti, Strada Dakar. Blocul este insiruit, compus din 8 scari, fiecare proprietar beneficiand de cate o scara. In  anul 2012, toti proprietarii s-au decis sa mansardeze terasa  pentru ca au aparut infiltratii de apa, cauzand mucegai la peretii si tavanele de la etajul 2.

Peste terasa s-a executat o mansarda usoara  din lemn, folosindu-se ca tehnologie ,,Sudura in lemn multicui’’, utilizand  organe de asamblare de tip placi multicui.

In acest mod s-a castigat spatiu locuibil fara costuri mari deoarece costurile cu refacerea hidroizolatiei la terasa  ar fi fost aproximative cu cele ale sarpantei. In plus, fiecare beneficiar a castigat 48 mp.

Cei aproximativ  500 mp de de terasa au fost mansardati intr-un timp foarte scurt, 5 zile iar toate fermele din lemn de tip grinzi cu zabrele au fos executate intr-o unitate de productie de catre firma Promilen din Focsani, partener autorizat MiTek.  Montajul s-a facut cu ajutorul  macaralei,  sistemul constructiv permitand acest lucru.

Proiectarea structurii de lemn   s-a facut cu programul de proiectare si calcul structural RcTc, in sistem industrializat. Grinzile din lemn agabaritice au fost proiectate in sistem semiferma iar ferma pricipala s-a cuplat la fata locului  cu placi multicui cu ajutorul unei prese mobile, in acest fel s-au redus cheltuielile cu transportul.

Decopertarea terasei s-a efectuat dupa ce s-a montat sarpanta, in acest mod beneficiarii nu au fost afectati de ploi in timpul mansardarii. Refacerea terasei cu hidroizolatie era o solutie costisitoare si totodata riscanta pentru beneficiari in caz ca apareau ploile pe de o parte, sau daca aceasta nu s-ar fi realizat corect.

Apelati la expertii MiTek care va furnizeaza si monteaza cele mai sigure sarpante, prefabricate complet, sub controlul strict al calitatii!