MiTek Global Home

In data de 09.01.2012, ziarul Romania Libera a prezentat cazul exceptional al fermelor agricole pentru porci, care se prabusesc din cauza placilor multicui contrafacute si a organelor de asamblare falsificate

 

 

Pericol. „Întreprinzători” fără scrupule au copiat, prost, o metodă americană de construit complexuri zootehnice
MADE IN ROMÂNIA. “Fermele pirat” din bani UE, care pică la prima ninsoare, strivind animalele

Mai mulţi constructori şi fermieri au patentat o metodă stranie de a pune mâna pe banii europeni, ridicând ferme „făţoase” în poze, însă şubrede ca nişte castele din cărţi de joc. O astfel de hală s-a prăbuşit iarna trecută în judeţul Prahova, omorând mai multe animale.

În Statele Unite majoritatea fermelor sunt construite pe structură din lemn. Mizând pe tradiţia utilizării lemnului ca material principal de construcţii, americanii au dezvoltat tehnologii inovative pentru a realiza hale de creştere a animalelor cu deschideri mari, fără stâlpi de susţinere intermediari. Compania Mitek, liderul mondial în proiectarea şi realizarea de piese de asamblare pentru acest tip de structuri (concern la care acţionar e miliardarul Warren Buffet), după ce a cucerit rând pe rând ţările Europei, şi-a deschis o filială şi în România.
Deşi compania Mitek România utilizează aceleaşi standarde şi acelaşi soft avansat de proiectare folosit la construcţia fermelor din Statele Unite şi deşi România nu este măturată niciodată de uragane, multe din fermele româneşti realizate în ultimii ani pe structură de lemn reprezintă pericol public. Asta pentru că proiectul original pentru „hale de creştere a porcilor” dezvoltat de Mitek a fost „piratat” de diverşi antreprenori, care l-au pus în operă ­într-un stil „propriu”, încălcând toate principiile de siguranţă în construcţii, făcând economie la materiale şi înlocuind elemente structurale cu „imitaţii”, pentru a reduce costurile la maximum. Iar UE le-a decontat greşelile.

Click pentru articolul complet >>>>>> http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/reportaj/made-in-romania-fermele-pirat-din-bani-ue-care-pica-la-prima-ninsoare-strivind-animalele-video-249588.html

(VIDEO) Când Warren Buffett s-a apucat să reinventeze CUIUL, iată ce a rezultat! (VIDEO)