MiTek Global Home

Holding Hondor Stil SRL Constanta – membra a grupului MiTek – produce sere agricole (solare) prefabricate din lemn, asamblate cu placi multicui, sub forma de KIT!

 

Felicitari Domnului Ilie Hondoreanu, Presedinte al grupului Holding Hondor Stil din Constanta, pentru initiativa de a se implica in domeniul agricol, prin productia de solare prefabricate asamblate cu placi multicui.

Holding Hondor Stil a achizitionat in anul 2009 o linie moderna de fabricare a sarpantelor si caselor din lemn in sistem industrializat (prefabricat). Unitatea este dotata cu un circular CNC (comanda numerica) si presa hidraulica de 35 tone forta, produse de compania Randek din Suedia. Unitatea are o capacitate de productie de structuri din lemn de peste 2500 mp lunar.
  

Proiectarea se face la cel mai inalt nivel de exigenta, cu programele de proiectare ale grupului MiTek specializate in desen si calcul structural – RoofCon TrussCon – conform Eurocod 5 si Anexelor Nationale. 

                  
               

 

 

Vasile Isache, Director General MiTek Romania ii multumeste Domnului Ilie Hondoreanu nu numai pentru initiativa de a se alatura grupului MiTek ci si pentru faptul ca intrebuinteaza in procesul de fabricare al grinzilor cu zabrele pentru serele agricole (solare) ORGANE DE ASAMBLARE ORIGINALE-PLACI MULTICUI cu certificare CE EN 14545:2008,  produse de MiTek Industries

 

 

 

Placile multicui fabricate in Romania au fost concepute pentru travesele din lemn ale cailor ferate (CFR), pentru a fi aplicate la capetele travesei, impiedicand craparea lemnului. Acestea sunt aplicate in lungimea fibrei de lemn, dar sunt confectionate dintr-un otel slab care nu permite aplicarea perpendiculara pe fibra lemnului, datorita distributiei dintilor si numarului lor insuficient pe decimetru patrat.

Este interzisa folosirea de asfel de placi multicui, ca organ de asamblare la imbinarea nodurilor de la grinzile cu zabrele, intrucat otelul folosit, precum si dispunerea dintilor nu corespund din punct de vedere al rezistentei. Prin presarea perpendicular pe fibra lemnului, folosind presa hidraulica, exista riscul ca dintii sa se indoaie si lemnul sa se fisureze din cauza dispunerii incorecte a dintilor.