MiTek Global Home

Hale din lemn-structuri din lemn

HALELE PE STRUCTURA DIN LEMN tip grinzi cu zabrele asamblate cu placi-multicui (placi cu cuie) reprezinta o alternativa rapida si economica pentru pentru o gama variata de constructii in diferite domenii ale industriei, cum ar fi :
– Hale industriale, hale agricole, hale zootehnice, depozite, soproane, copertine ,etc;
– Sali de sport , piscine acoperite.

Aceste constructii sunt realizate din lemn ecarisat cu clasa de rezistenta C24 conform Eurocod 5 Lemn avand sectiuni mici 45-70 mm grosime iar latimile pot ajunge pana la maxim 250 mm. Halele din lemn se pot proiecta si realiza cu ajutorul programelor de proiectare si calcul structural MiTek 20/20 si RoofCon-TrussCon.

Structura halei din lemn se poate realiza in 3 moduri:

A. Cu pereti structurali din cadre de lemn ecarisat si contravantuiri in sistem Framing (sandwich), legati inte ei cu tije metalice filetate.
B. Cu pereti din cadre de lemn lamelar (stalpi) tip Glulam,
In ambele situatii este necesara cosoroaba din lemn (centura) peste care se montaza sarpanta industrializata de tip grinda cu zabrele asamblata cu placi multicui.
C. Realizarea peretilor din cadrul grinzii cu zabrele cu picior sau grinda cu zabrele tip arc de cerc.
Deschiderile obtinute fara reazame intermediare pot atinge 35-40 m concurand metalul cu succes, obtinandu-se acoperisuri usoare la preturi scazute.