MiTek Global Home

Hale din lemn-Industriale

HALELE INDUSTRIALE DIN LEMN –TEHNOLOGIE MiTek ,grinzi cu zabrele asamblate cu placi-multicui (placi cu cuie) o alternativa rapida si economica pentru  o gama variata de constructii.

Aceste constructii sunt realizate din lemn ecarisat cu clasa de rezistenta C24 conform Eurocod 5 Lemn avand sectiuni mici 45-70 mm grosime iar latimile pot ajunge pana la maxim 250 mm. Halele din lemn se pot proiecta si realiza utilizand programul de proiectare si calcul structural RoofCon-TrussCon.

Structura halei din lemn se poate realiza in 3 moduri:

A. Cu pereti structurali din cadre de lemn ecarisat si contravantuiri in sistem Framing (sandwich), legati inte ei cu tije metalice filetate.
B. Cu pereti din cadre de lemn lamelar (stalpi) tip Glulam,
In ambele situatii este necesara cosoroaba din lemn (centura) peste care se montaza sarpanta industrializata de tip grinda cu zabrele asamblata cu placi-multicui.
C. Realizarea peretilor din cadrul grinzii cu zabrele cu picior sau grinda cu zabrele tip arc de cerc.
Deschiderile obtinute fara reazame intermediare pot atinge 35-40 m concurand cu succes constructiile similare din metal, obtinandu-se acoperisuri usoare la preturi scazute.

Lemnul este un material din ce in ce mai folosit la realizarea structurilor de hale si depozite industriale, datorita mai multor avantaje:

– permite deschideri mari si forme arhitecturale deosebite, fara a necesita reazeme intermediare ce reduc spatiul util;

– in exploatarea in conditii defavorabile (umezeala, mediu chimic etc.) lemnul are un comportament superior otelului, nefiind supus procesului de coroziune;

– este un material mai usor decat materialele traditionale folosite in structurile de rezistenta, conducand la o greutate mai mica a intregii structuri si deci la costuri reduse in realizarea fundatiilor;

– grinzile cu zabrele din lemn se realizeaza rapid in uzina si se pot monta in termen scurt, reducand timpul necesar constructiei si costurile aferente;

– pretul structurii este avantajos fata de structurile din otel.

 Hale din lemn cu picior

Hala Lemn

Dej-Romania -Hala industriala – deschidere-20 m – acoperis cu ferme tip arc

Hala Productie

Hala Industriala Hocolrom, sat Homoriciu, Prahova

Hala Industriala, Falticeni, Suceava – s-a folosit structura de beton existenta

 

Hala Industriala, Dorna, Suceava

Hala Industriala-Sarpanta prefabricata din lemn cu placa multicui pe structura metalica

Hala Industriala-Sarpanata prefabricata din lemn cu placa multicui pe structura de beton

Hala metalica cu sarpanta prefabricata din grinzi din lemn cu zabrele tip portal – Tunari