MiTek Global Home

2011 Mai – Expo-Conferinta “Mansarda Perfecta” – Lemnconstruct, Editia a 3-a – Brasov, 20 mai 2011

In data de 20 mai 2011, a avut loc la Brasov, in Aula Universitatii Transilvania, Expo-Conferinta natioanla cu participare internationala “Mansarda perfecta”- Lemnconstruct 2011, editia a 3-a.
Organizatorii evenimentului au fost Facultatea de Constructii – Universitatea Transilvania din Brasov, Incubatorul Tehnologic de Afaceri  “Produse si Tehnologii pentru Energie Durabila” PRO-ENERG impreuna cu MiTek Romania  si Grupul de presa Medien Holding.

Evenimentul a fost adresat arhitectilor si proiectantilor, inginerilor constructori, studentilor de la arhitectura si de la facultatile de constructii, precum si producatorilor de materiale de constructii. Acestia au putut intra in contact direct cu furnizorii celor mai inalte tehnologii de realizare a unei mansarde perfecte.

Scopul expo-conferintei a fost de a imbunatati si eficientiza colaborarea dintre inginerii si arhitectii care proiecteaza structuri de lemn, pentru a gasi mijloace comune de a elimina blocajul dintre proiectare si executie. MiTek Romania a venit in sprijinul lor cu prezentarea celor mai moderne programe de  proiectare pentru structuri din lemn, RoofCon-TrussCon, programe de desen si calcul structural dupa Eurocod 5.

De asemenea, inginerii si arhitectii au fost familiarizati cu sistemului prefabricat  de ferme industrializate pentru acoperiș, și planșeele prefabricate din grinzi POSI-STRUT (grinzi din lemn cu zăbrele metalice), alternativa ieftina, rapida si usoara la planșeele din beton ale caselor de zidarie.

Expo-conferinta s-a desfasurat pe parcursul intregii zile, intre orele 10.00 – 17:30, avand doua componente majore: standuri ale firmelor expozante din domeniul constructiilor din lemn (expozitia), respectiv conferinta in sine, desfasurata in sala de conferinte a Aulei Universitatii Transilvania, unde au fost sustinute prezentari ale invitatiilor.

Surpriza evenimentului a fost demonstratia live de montarea a unei sarpante din lemn si realizarea la fata locului a unor grinzi cu zabrele, imbinate cu placi multicui MiTek.

Astfel, invitatii au putut vedea concret cat de usor si rapid se pot realiza elementele unei sarpante cu ajutorul tehnologiei MiTek, folosind o presa mobila de 30 tone forta.

Invitatii si companiile expozante care au sustinut prezentari pe diferite teme in cadrul evenimentului au fost:

Ioan Tuns – Decan al Facultatii de Constructii din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov – Prezent si perspective

Vasile Isache, Managing Director, MiTek Industries Group Romania –  Prezentarea tehnologiei de fabricare a sarpantelor si planselor din lemn sistem  industrializat

Angel Ilovan, Ing. proiectant MiTek Group Romania – Prezentare program de proiectare, desen si calcul de rezistenta dupa EuroCod 5 pentru structuri din lemn si sarpanta industrializata – RoofCon-TrussCon

Dorina Isopescu, Prof. dr. ing. Facultatea de Constructii si Instalatii, Universitatea Tehnica din Iasi – Lemnul pentru construcții între  tradiţie și industrializare

Prof. dr. ing. Dan Diaconu-Sotropa – Facultatea de Constructii si Instalatii Universitatea Tehnica ,,Gh. Asachi’’ din Iasi – Constructii din lemn in contextul securitatii la incendiu

Szekeres Gerő, Dr. Ing. Proiectant structuri speciale – Construcții spațiale concepute și realizate din lemn ecarisat

Russel Ferry, President and Chief Executive Officer RASTRA – Sistemul RASTRA de constructive

Virginia Sarbu, Ec. Departament Marketing, Fakro – Sisteme complete pentru ferestre de mansarda

Sanda Dragan, Ing. forestier, Bochemie Romania – Produse de protectie si tratare a lemnului

Vasile Pascan, Kronospan – OSB Superfinish: cea mai buna solutie pentru mansarda ta

Sorin Pana, Reprezentant zonal pentru sudul Romaniei, Ursa Romania – Izolarea termica a caselor pe structura de lemn

Rafael Reyes, International Area Manager PU Systems, Synthesia Internacional Slu – Izolatie cu spuma poliuretanica

Marcel Ionescu, Director general Europlastic – Aplicatii PU System termo-hidro izolatii

Bogdan Manole, Tehnical Manager, MENATWORK – Space Saving & Energy Saving by MENATWORK

Marius Suteu, Director general Expo Test Construct – Sisteme complete de invelitori Gerard

Laszlo Mathe, Director Executiv Thermodul System –  Case modulare termoizolate

De la an la an, Expo-Conferinta reuneste tot mai multe companii expozante si tot mai multi invitati, iar cei care au participat la primele editii, au fost multumimti de rezultatele obtinute in domeniile lor de activitate. observand eficienta acesteia.

Speram ca in cadrul editiilor viitoare, ce vor fi organizate in toate regiunile tarii, sa se consolideze puntea pe care am construit-o deja intre arhitecti si ingineri, iar lemnul, ca material viu, sa fie utilizat eficient pe piata constructiilor.