MiTek Global Home

Expo-conferința Mansarda perfectă “Lemnconstruct” 2011, Brașov, 20 mai 2011 – INVITATIE PENTRU SPECIALIȘTI

  

Organizatori

 • MITEK INDUSTRIES GROUP ROMÂNIA Companie multinaţională – membra a Grupului Berskshire Hathaway U.S.A., cu filiala în România, Nr.1 mondial deținând 75 % din piața de profil în producția de:
  – Programe de proiectare profesionale, desen și calcul structural, dedicate exclusiv industriei structurilor din lemn (şarpante industrializate din lemn tip grindă cu zăbrele, structuri speciale din lemn asamblate cu plăci multicui, planșee prefabricate din lemn cu zăbrele metalice POSI-STRUT, etc.),
  – Organe de asamblare tip placă multicui,
  – Echipamente şi furnizare de tehnologie pentru industria structurilor din lemn în sistem industrializat.
 • MEDIEN HOLDING va deveni grupul media de referință pentru informația de calitate pe piața multimedia. Portofoliul Medien Holding include:
  – Societatea “R” – editorul Romania Libera si romanialibera.ro
  – Hiparion Publishers – al carei portofoliu include 5 reviste H&D, website-ul specializat casamea.ro si emisiunea TV “caminul de 5 stele”
  – Tipografia United Print
  – CMP – agentia full service de comunicare, branding si corporate media
 • Universitatea Transilvania Brasov
  – Facultatea de Constructii
  – Incubatorul Tehnologic de Afaceri “Produse si Tehnologii pentru Energie Durabila” PRO-ENERG

Evenimentul este organizat cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie Brasov.

Tematica Conferinței
 Soluţiile logistice şi tehnice oferite de programele consacrate privind proiectarea structurilor din lemn, de tip grinzi cu zăbrele,  utilizate în investiţiile din construcţii civile şi industriale (mansardări, hale de producţie, săli de sport, depozite, spaţii cu deschideri mari pana la 35 m fara reazem intermediar, etc.)
 Valorificarea optimă a materialului lemnos pentru obţinerea unor structuri din lemn cu greutate redusă și rezistență mecanică bună. Şarpantele proiectate in RoofCon TrussCon  beneficiaza de următoarele avantaje:
–  Permit  înlocuirea cu succes a planşeelor tradiționale, atât pentru casele pe structură de lemn, cât şi pentru casele din zidarie, cu planșee ușoare din grinzi de lemn cu zăbrele metalice Posi –Strut.
– Şarpanta din lemn în sistem grinda cu zăbrele (ferme prefabricate) constituie o soluţie simplă şi sigură, permiţând optimizarea spaţiului locuibil, prin eliminarea stâlpilor, popilor, panelor de coamă şi a celor intermediare cu costuri reduse.
 Abordarea sarpantei ca element vital al unei contrucţii, nu doar ca un simplu accesoriu al acesteia, prin oferirea de detalii de proiectare complete.

Scopul Conferinței
 Îmbunătăţirea şi eficientizarea colaborării dintre inginerii şi arhitecţii care proiectează structuri din lemn, pentru a găsi mijloace comune de a elimina blocajul comunicaţional ca urmare a soluţiilor de design propuse de arhitecţi, de cele mai multe ori avangardiste si complexe, date  spre rezolvare  inginerilor pentru calculul structural, şi mai apoi constructorilor spre execuţie.  De cele mai multe ori, proiectele de rezistenta nu conţin soluţii şi detalii de execuţie referitoare la realizarea şarpantelor, MiTek rezolvand aceste deficiente rapid.
 Prezentarea de către MiTek a celor mai noi tehnologii, produse şi servicii din domeniul construcţiilor din lemn, pentru ca beneficiarii finali să fie pe deplin mulţumiţi din punct de vedere al calităţii, siguranţei şi preţului.
 Prezentarea realizărilor cadrelor didactice, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor din cadrul Universitatii Transilvania din Braşov, Facultăţii de Construcţii, precum şi din Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri „Produse şi Tehnologii pentru Energie Durabilă” ITA Pro-Energ.
 Familiarizarea inginerilor structuriști și arhitecților cu programele RoofCon/TrussCon de desen și calcul structural după Eurocod 5, unice pe piata romaneasca.

  

                       Software-ul care a revoluţionat industria şarpantelor

 

RoofCon-TrussCon – cel mai dezvoltat program european de proiectare și calcul structuri din lemn destinat inginerilor, arhitecţilor, producătorilor și montatorilor de șarpante prefabricate, case din lemn, structuri speciale din lemn, etc.
• Compatibil cu AutoCad, importă şi exportă fişiere dxf.
• Trimite întregul proiect 2D şi 3D pentru vizualizare (rotire, zoom în fereastra 3D).

• Un program de proiectare pentru structuri din  lemn cu interfaţă intuitivă şi comenzi rapide, desen 2D și 3D, calcul, modelare şi dimensionare a fermelor (grinzilor cu zăbrele), planșee structurale din lemn, căpriori din lemn ecarisat și lemn lamelar, după normativele romanești în vigoare și Eurocode 5, liste de cantități, desene de producţie şi fişiere de tăiere generate automat.

• Cu acest software munca dumneavoastră se reduce cu 80%, programul generând automat notele de calcul, extrasul de materiale, fișierele pentru producție cu unghiuri de tăiere, exportul pentru o mașina cu comandă numerică

 

Programul de desfasurare a conferintei:
10.00 – 17.30  Expozitie cu produse in standuri special amenajate
10.00 – 10.30  Inregistrarea participantilor
10.30 – 10.35  Deschiderea conferintei
10.35 – 12.00  Prezentarile speakerilor
12.00 – 12.15 Intrebari si raspunsuri
12.15 – 12.30  Puaza de cafea
12.30 – 13.30  Prezentarile speakerilor
13.30 – 14.30  Pauza de masa
14.30 – 15.30  Demonstratie montaj sarpanta din lemn
15.30 – 16.30  Prezentari producatori materiale pentru constructii
20.45 – 22.30 Cocktail party oferit de catre organizatori

Informatii legate de temele ce urmeaza sa fie abordate in cadrul expo-conferintei si personalitatile care vor lua cuvantul, puteti gasi in prezentarea pe larg a evenimentului.(Download)