MiTek Global Home

2011 Februarie – Conferința regională MiTek Transilvania 2011- “Să dăm valoare lemnului prin industrializare!” din 8 februarie 2011 – Campia Turzii – Complex Lac Luncani, un real succes !

În data de 8 februarie 2011, MiTek Romania a organizat la Câmpia Turzii Conferința Regională Transilvania 2011 – “Să dăm valoare lemnului prin industrializare!”, dedicată exclusiv arhitecţiilor, ingineriilor şi investitoriilor/dezvoltatoriilor imobiliari

Scopul specific al organizării acestui tip de Conferinţă, îl reprezintă îmbunătăţirea şi eficientizarea maximă a colaborării dintre arhitecţi şi ingineri care proiectează structuri din lemn.
Conferinţa s-a bucurat de prezenţa a 127 de invitati,  dintre care peste 100 au fost  ingineri de structuri şi arhitecţi. De asemenea, au participat şi dezvoltatori de pe piaţa construcțiilor din lemn, care şi-au manifestat interesul pentru tehnologia şarpantelor industrializate asamblate cu plăci multicui și a planșeelor prefabricate din grinzi POSI-STRUT.
Invitați speciali au fost Dl. Syd Griffiths – Director General MiTek Europa şi Dl. Oliver Amandi – Director de dezvoltare MiTek Europa.

Participanţii la conferinţă au putut vedea expuse o structură de mansardă realizată cu ferme industrializate,  un planşeu prefabricat din grinzi POSI-STRUT, precum și o structură completă a unei case din lemn. Structurile au fost realizate de catre producătorii de șarpante MiTek, si anume SC KSA TEOCRISTA SRL și SC MIS GRUP SRL. Mai mult, sala în care s-a desfăşurat conferinţa este realizată integral cu ajutorul sistemului industrializat, MiTek, iar în curând, ea va găzdui un restaurant deosebit.
Pe durata conferinţei, participanţii au asistat la prezentări ale sistemului MiTek de ferme industrializate pentru acoperiș, și de planșee prefabricate din grinzi POSI-STRUT (grinzi din lemn cu zăbrele metalice), care reprezintă o alternativa viabilă la planșeele din beton ale caselor de zidarie.

Inginerii MiTek au prezentat programul de proiectare și calcul structural -RoofCon-TrussCon într-un mod interactiv, lucrând cu participanții aplicații directe.

Specialiștii prezenți au fost deosebit de încântați de avantajele pe care  programele grupului MiTek, de proiectare și calcul structural – RoofCon-TrussCon, le poate oferi proiectanțiilor de structuri din lemn în gasirea cu usurinta de solutii tehnice pentru proiectarea șarpantelor si planșeelor prefabricate din lemn.

Expo-Conferința s-a realizat cu sprijinul Dl. Cristian Rotar, Director General SC KSA TEOCRISTA SRL din Campia Turzii, producător de șarpante industrializate, care a pus la dispoziție sala în care s-a desfășurat evenimentul. Alți parteneri ai Expo-Conferinței au fost: SC MIS GRUP SRL din Lunca Ilvei, Jud. Bistrița Năsăud- producător și furnizor de cherestea, grinzi lamelare din lemn stratificat și producător de șarpante industrializate; BOCHEMIE ROMANIA, furnizor de soluții pentru tratarea lemnului si AMVIC ROMANIA, producător de cofraje și plăci termoizolante din neopor și polistiren.

Prin acest eveniment, MiTek iși propune să creeze o tradiție și să organizeze permanent astfel de conferințe în toate regiunile țării.

Doar colaborând strâns, arhitecții și inginerii pot realiza structuri moderne și eficiente!