MiTek Global Home

Beneficiile constructiilor cu structura din lemn. Domenii de aplicabilitate

Metoda de construire folosind structuri din lemn reprezinta una din cele mai vechi metode iar cu ajutorul tehnologiilor disponibile astazi este si cea mai eficienta din punct de vedere al costurilor.
Datorita faptului ca industria constructiilor intampina azi cerinte din ce in ce mai stricte in privinta standardelor de protectie a mediului inconjurator dar si a presiunilor economice, nu este o surpriza ca acest sistem de fabricare a structurilor din lemn asamblate cu placi multicui in sistem industrializat castiga din ce in ce mai mult interes si popularitate.
Astazi mai mult ca oricand arhitectii si proiectantii sunt mai constienti de beneficiile pe care le aduce utilizarea pe scara tot mai larga a lemnului in constructii, lemnul fiind folosit din ce in ce mai mult atat ca element structural cat si de finisaj.

’Sistemul constructiv  cu structura din lemn atat pentru peretii exteriori si interiori , a sarpantelor industrializate cu ferme prefabricate de acoperis (FAP) isi gaseste cu usurinta un camp larg de aplicabilitate: constructia de case, gradinite, scoli, biserici, cladiri administrative si culturale, spatii comerciale, hale sportive, industriale si agricole.etc

Flexibilitatea constructiilor modulare usoare cu structura din lemn atat pentru peretii portanti cat si cei despartitori si a fermelor de acoperis prefabricate este in mod particular potrivita pentru constructia de hale multifunctionale, tocmai datorita caracteristicilor acestora de adaptabilitate .
Lemnul este un material performant, material de constructie usor, cu excelente proprietati de portanta si izolare termica.
Constructiile cu structura din lemn sunt caracterizate de compatibilitatea lemnului de a fi combinat cu diferite alte materiale conlucrand impreuna ca un sistem care ofera stabilitate optima, izolare termica exceptionala (se pot excecuta cladiri clasificate ca si case pasive), izolare acustica, dar si un mediu de viata sanatos (constructii ecologice).
Flexibilitatea acestui sistem constructiv da o mai mare libertate si in alegrea configuratiei unei case, a numarului si spatiului camerelor, in alegerea designului interior si exterior.
In plus datorita caracteristicilor de portanta a lemnului si a faptului ca se pot integra in panourile de pereti materiale izolatoare termice performante dar si ecologice in acelasi timp, peretii pot fi mai subtiri decat in cazul celor realizati din caramida sau alte materiale similare, oferind chiar si cu pana la 10% mai mult spatiu util.
Utilizarea elementelor prefabricate ( panouri de pereti, plansee, ferme de acoperis ) fac sa creasca considerabil rapiditatea de executie a unei constructii , aducand beneficii atat antreprenorului cat si beneficiarului.
Este de dorit ca o constructie sa se poata adapta cat mai simplu la schimbarile care au loc in viata ocupantilor sai sau sa poata fi modificata in functie de destinatia care i s-ar atribui la un moment dat. Datorita elementelor structurale modulare usoare, a tehnologiei cu ferme de acoperis prefabricate, modificari precum transformarea unui pod in mansarda, adaugarea unui nivel sau extinderea casei, devin simple, practice si nu in ultimul rand economice.
Arhitectii, proiectantii si constructorii beneficiaza astazi de tehnologii moderne care bine cunoscute , aprofundate si aplicate intr-o maniera profesionista pot contribui la informarea corecta si ghidarea in alegerea celor mai bune solutii tehnice de catre beneficiari.