MiTek Global Home

2010 Martie – Training Brasov

8 martie 2010. MiTek Romania a dat startul cursurilor de pregătire pentru softul de proiectare si calcul al structurior din lemn RoofCon/TrussCon a studenţilor din anul 3 și 4 de la Facultatea de Construcţii din cadrul Universităţii Transilvania – Braşov.
Cursurile de învatamant pentru iniţiere în softul specializat pentru proiectarea si calculul structurilor din lemn –RoofCon/TrussCon a fost precedat de 2 prezentări ale companiei MiTek şi a produselor acesteia . Fiecare prezentare s-a desfășurat în sălile de curs în fața a peste 45 de studenţi  împreună cu un profesor.
În cadrul prezentării s-a pus accentul pe:
–    Prezentarea produselor  companiei MiTek
–    Tehnologia avansată care folosește conectorii metalici multicui
–    Softul de proiectare si calcul al structurilor din lemn – RoofCon/TrussCon
–    Grinda cu zăbrele din lemn asamblată cu plăci multicui
–    Șarpanta industrializată (acoperișurile din lemn prefabriacate)
În urma prezentărilor susținute s-au arătat interesaţi și s-au  înscris la cursurile ulterioare aproximativ 70 de studenţi si 3 cadre universitare ale Facultăţii de Construcţii.

„ Scopul nostru este sa creștem proiectanți profesioniști în toate aspectele programelor de proiectare MiTek, astfel ei vor fi cei mai buni din domeniu de pe piață.”

Timp de 6 săptamâni, studenţii care s-au înscris la cursurile pentru RoofCon/TrussCon vor participa la seminarii susţinute de un Inginer-proiectant al MiTek România.
Seminariile sunt  structurate în două etape:
–    Prezentarea tehnologiei MiTek
–    Învățarea programului de proiectare si calcul RoofCon/TrussCoon
La sfârșitul sesiunii, fiecare student care a urmat cursurile de inițiere în softul RoofCon/TrussCon va primi o diplomă din partea MiTek Romania prin care îi sunt recunoscute oriunde in lume cunoștințele dobândite pe durata pregătirii.
Primele cursuri s-au desfăşurat pe 8 si 9 martie, iar alături de studenţi au fost prezente si cadre universitare.  Pentru a eficientiza acest training, studenţii  au fost împărţiţi în 3 grupe, astfel fiecare student a putut lucra individual cu softul pe calculator.
Cursuriel sunt interactive, studenții sunt ajutați să înțeleagă cât mai bine fiecare avantaj al tehnologiei MiTek, șarpantei industrializate și al programului RoofCon/TrussCon, fiindu-le prezentat softul pe proiector de catre inginerul MiTek, prin exemple concrete aplicate pe proiecte specifice pentru fiecare aplicație a programului.