MiTek Global Home

2009 Aprilie – Chitila-Ilfov Sarpanta prefabricatã din lemn tip grindã cu zãbrele asamblate cu plãci multicui face KO sarpanta traditionalã.

Criza financiara care a afectatat cel mai mult piata constructiilor a determinat ca  firmele din domeniu sa gaseasca solutii economice pentru a reduce costurile de executie si de eliminare aproape in  totalitate a piederilor tehnologice.

Toti Inginerii proiectanti structuristi ar trebui sa apeleze la programele de proiectare MiTek care sunt specializate exclusiv pentru proiectarea sarpantelor si structurilor din lemn gen ginzi cu zabrele, intrucat optimizarea consumului de material lemnos este relizat in proportie de 97% si asta duce la o scadere considerabila a costului sapantei si o economie de timp pentru proiectanti furnizand proiecte foarte detaliate care indeplinesc toate normativele romanesti pe zone geografice in costructii.

Mitek in aceasta perioada se implica din ce in ce mai mult in proiectarea acoperisurilor prefabricate cu placi multicui intrucat sarpantele industrializate sunt net superioare la toate capitolele sarpantelor traditionale care sunt mari cosumatoare de masa lemnoasa. De curad  inginerii Mitek Industries Group impreuna cu o firma specializata exclusiv in proiectarea structurilor din lemn, SC Jirman Engineering SRL Brasov, reprezentata prin Dl Ing. Lisnic Eugeniu, a facut un studiu realizand un proiect profesional de sarpanta in doua variante constructive diferite pentru sediul Politiei comunitare din localitatea Chitila jud Ilfov.

1. varianta traditionala (popi,stalpi,pane,scaune,capriori,etc)folosind sectiuni mari de lemn ecarisat si pierderi de pana la 25%.

2. varianta grinda cu zabrele si placi multicui folosind sectiuni mici de lemn ecarisat cu pierderi minime de 3% .

Rezultatul a fost unul zdrobitor in favoarea sarpantei MiTek: 37,69 mc. traditional la 9,099 mc prefabricat.

Trebuie tras un semnal de alarma facultatilor tehnice de constructii si pesoanelor responsabile din ministerul invatamantului pentru a introduce la cursurile de SARPANTE , disciplina de “CALCUL AL SARPANTELOR DIN LEMN TIP GRINDA CU ZABRELE ” asamblate cu conectori metalici tip placi multicui care reduce cosiderabil consumul de material lemnos.

In acest mod vom preveni defrisarea excesiva a padurilor, vom respira un aer mai pur,mai sanatos, de care se vor bucura generatiile viitoare si cu siguranta printre ei vor fi si proiectatii care vor aprecia ceea ce a facut MiTek pentru ei.

Vasile Isache

Director General al Mitek Industries Group-Romania

Aici mai multe detalii despre proiectare executie montaj si cantitati de materiale.