MiTek Global Home

Șarpantele, turnurile și cupolele costrucțiilor de cult religios (Biserici, Catedrale, Moschei, Sinagogi, etc.) pot fi realizate cu ajutorul fermelor industrializate asamblate cu plăci multicui.

Tot mai multe construcții de diferite religii au recurs la soluția plăcilor multicui pentru realizarea șarpantelor întrucat aceasta soluție este una dintre cele mai rapide și sigure variante pentru a realiza un acoperiș din lemn. Sigur, rapid, economic, durabil satisfacând toate formele arhitecturale.
Tehnologia producției șarpantelor prefabricate cu plăci multicui este foarte flexibila și se modelează pefect în realizarea cupolelor, șarpantelor și turnurilor la  Biserici, Mănăstiri, Catedrale, Sinagogi, Moschei, etc. întrucat se pot realiza deschideri foarete mari de până la 40 m înlocuind cu succes planșeele din beton. Astfel de șarpante prefabricate sunt realizate din ce în ce mai mult datorită rapidității și siguranței cu care se execută.
Srtucturile din lemn îmbinate cu plăci multicui sunt calculate cu programe speciale de calcul dupa Eurocode 5 pentu a rezista la solicitări și eforturi impuse de proiectantul structurist. Fermele de asoperiș prefabricate (FAP) sunt executate în fabrici  echipate cu mașini prese speciale iar lemnul folosit este uscat având clasa de rezistențâ C24.